Hieronta ja urheiluhieronta

Hieronta on vanha ja hyväksi todettu hoitomuoto, jolla hoidetaan lihasperäisiä kiputiloja hyvinkin menestyksekkäästi. Hieronnan on todettu rentouttavan lihaksia ja koko olemusta sekä vähentävän stressihormonipitoisuuksia. Hieronnassa käytetään erilaisia puristelevia, venyttäviä, ravistelevia, tärisyttäviä, pumppailevia ja liu’uttelevia otteita. Urheiluhieronnan avulla poistetaan liikunnan aiheuttamia jännityksiä, ehkäistään kiputiloja sekä hoidetaan liikunnan aiheuttamia rasitusperäisiä ongelmia. Urheiluhieronta toimenpiteenä palauttaa rasittuneen kudoksen sille ominaiseen kimmoisuuteen ja suoritusvalmiuteen. Urheiluhieronnan otteet ovat tuttuja klassisen hieronnan otteita, mutta urheiluhieronnassa korostuvat lihaksen säikeisiin poikittain suoritettavat otteet.
Kaikissa hierontahoidoissa valitaan otteet asiakkaan yksilöllisen tarpeen mukaisesti.

Lihaskalvokäsittelyt

Käsittelemme hoidoissa myös lihaskalvoja eli faskiaa. Lihaskalvokäsittelyssä hoidamme pehmytkudoksia joko lihasjännityksen, venytyksen tai yleisemmin liikkeen aikana ja sen avulla. Käytämme apuna enimmäkseen käden eri osia ja joskus myös työkaluja kuten faskiarautoja. Lihaskalvokäsittely on hyvä tapa lisätä nivelten ja kehon liikelaajuuksia.

 

Varaa aika Teemulle.

Ortopedinen osteopatia

Ortopedinen osteopatia on tuki- ja liikuntaelimistön vaivojen tutkimiseen ja hoitamiseen erikoistunut osteopatian muoto. Aluksi asiakasta haastatellaan ja tilanne arvioidaan tarkasti. Alkuhaastattelun jälkeen oireiden syyt selvitetään kliinisten ja neurologisten tutkimusten avulla. Oireiden aiheuttajien kartoittaminen on ensisijaisen tärkeää, sillä hoito voidaan kohdistaa oikeisiin rakenteisiin tehokkaasti ja toimintakyky palauttaa vasta, kun ongelman ydin on ymmärretty. Tapamme työskennellä pohjautuu länsimaiseen lääketieteeseen, joten tehdyt tutkimukset pohjautuvat aina funktionaalisen anatomian, ortopedian, röntgendiagnostiikan ja neurologian tuntemiseen.

Osteopatia

Osteopatia, on manuaalinen hoitomuoto, joka käsittelee kehoa kokonaisvaltaisesti. Osteopatian tavoitteena on aktivoida kehon itseparanemis mekanismit ja sitä kautta voimistetaan kehon sisäistä kykyä ylläpitää terveyttä.

 

Ihmiskehon rakenne muodostaa toiminnallisen kokonaisuuden. Jos pienikin osa kehosta toimii huonosti, koko kehon toiminta häiriintyy.

 

Osteopaattia hoitaa lihaksia, niveliä, sidekudoksia, hermoviestintää, verenkiertoa, aineenvaihduntaa ja immuniteettia. Hoito on hellävaraista, rytmillistä ja asiakkaan kehoa kunnioittavaa.

Harjoitusterapia

Ohjaus sisältää erilaisia liikeharjoituksia, koordinaatio- ja liikekontrolliharjoituksia, lihasten venytyksiä ja vahvistuksia tai nivelten mobilisaatioharjoitteita. Harjoitusterapian tavoitteena on tukea kehon omaa paranemisprosessia ja estää mahdollisten uusien oireiden syntyminen. Suunnittelemme myös harjoitus- ja kuntosaliohjelmia.

 

Varaa aika Teemulle.

Neuraalikudoksen mobilisointi

Neuraalikudoksen mobilisoinnilla pyritään vaikuttamaan itse hermokudoksen toimintaan ja liikkeeseen. Mobilisoivilla liikkeillä hermoa liu’utetaan suhteessa sitä ympäröiviin kudoksiin ja pyritään vaikuttamaan hermon sisäiseen aineenvaihduntaan. Hermokudos mukautuu kehomme liikkeisiin liukumalla ja hieman venymällä. Kehomme erilaisten epätasapainotilojen vuoksi hermoon saattaa kohdistua ylimääräistä kuormitusta liiallisen venymisen tai puristuksen vuoksi, minkä seurauksena toiminta hermossa saattaa häiriintyä. Tämä aistitaan kipuna, puutumisena tai pistelynä.

 

Miten hermokudosta hoidetaan? Hermokudosta hoidetaan pumppaavalla, kevyellä liikkeellä, mikä parantaa liikkuvuutta ja verenkiertoa hermossa. Hoidossa tärkeää on kuunnella asiakkaan tuntemuksia.

Akupunktio

Akupunktio on monikäyttöinen hoitomuoto, jonka avulla hoidamme tuki- ja liikuntaelimistön kiputiloja. Hoidon tavoitteena on herätellä elimistön omaa kivunlievitysjärjestelmää. Akupunktiota voidaan käyttää myös silloin, kun perinteiset hoitomuodot eivät sovi asiakkaalle esimerkiksi tulehduksen vuoksi.

 

Akupunktuurin hoitokohteita ovat siis erilaiset kiputilat, särky ja lihasten rentouttaminen. Akupunktiota käytetään paljon niska-hartiaseudun, selän ja olkapään kiputiloihin sekä erilaisiin päänsärkyihin ja migreeniin. Tutkimusnäyttö akupunktion toiminnasta edellä mainittujen kiputilojen hoidossa on vahvaa. Kipua lievittävä mekanismi perustuu erilaisten endorfiinien erittymiseen sekä porttikontrolliteoriaan, jossa osa kipuaistimusta lähettävistä hermopäätteistä pysäytetään selkäydintasolla.